jedyny-sluszny-przepis-na-boczniaki.

Jedyny słuszny przepis na boczniaki.

Grzyby jemy rzadko. W zasadzie od święta i to tylko jednego – podczas Bożego Narodzenia królują u nas potrawy grzybowe. W ciągu roku natomiast przeważają pieczarki, rzadziej kurki, a boczniaki…no właśnie, niemal wcale. Postanowiliśmy to zmienić, tym bardziej, że rok 2020 niejako rozwinął nas kulinarnie, a więcej czasu spędzanego w domu sprzyjało eksperymentom. Efektem jest poniższy przepis na boczniaki. Boczniaki są nie tylko smaczne, ale nadają się do tego, by poudawać mięsne produkty – czy to w burgerach, czy jako “flaczki”. Wszystko pozostaje kwestią odpowiedniego doprawienia i formy podania. Moja propozycja nadaje się na dodatek do śniadania lub obiadu. Składniki: Boczniaki 350 g 2 łyżki dobrej oliwypieprz,

 » Czytaj Dalej:



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *